Cool, calm and collected: Group exhibition at Aros

  1. type: group exhibition
  2. date: 25/11/17
  3. event: Group exhibition at ARoS: Cool, calm and collected
  4. place: ARoS Museum
    Aros Alle 2,
    DK 8000 Aarhus

Cool Calm and Collected is a group exhibition at ARoS (Aarhus Museum of Modern Art) focusses on the scandinavian contemporary artists from 25.06.2017 – 02.04.2018

https://www.aros.dk/besoeg-aros/udstillinger/2017/cool-calm-and-collected/
“Cool, Calm and Collected er en sang skrevet af the Rolling Stones, om at være cool, rolig og selvsikker, men refererer samtidig til en cool, skandinavisk æstetik. Herudover er det titlen på denne særudstilling med danske samtidskunstnere, der, på trods af forskellige tilgange, har det til fælles, at de arbejder med værker karakteriseret ved et æstetisk stramt, poetisk og køligt formsprog.

I sin helhed er udstillingen et udtryk for den formorienterede og æstetiserende tendens, som mange danske kunstnere har været optaget af i løbet af de sidste 15 år. Samtidig er det en udstilling, der ønsker at vise, hvor forskelligt kunstnerne arbejder i deres valg af materialer, medier og tematikker. Udstillingen både samler og udfolder, for selvom en overordnet æstetisk tendens synes at dominere i dansk kunst, bobler der ofte et mere omvæltende, konceptuelt eller politisk-kritisk indhold under flere af værkernes forførende ydre.”